כיום יותר ויותר אנשים משתמשים במחשבים ניידים מסוגים שונים. זהו המשך ישיר למאפייני החברה בה אנחנו חיים. הניידות שלנו ממקום למקום השתכללה בעקבות המהפכה התעשייתית. מאז המצאת המכונית, המטוס וכלי השייט האנשים עוברים ממקום למקום בתדירות גבוהה יותר. במאה ה20 בעקבות ההתפתחות הטכנולוגית אפשר להבחין שבני האדם נהיו לא רק ניידים יותר אלא התקשורת ביניהם הפכה "קרובה" יותר, כלומר כיום אנחנו יכולים לא רק לנוע ממקום למקום אלא גם לתקשר עם אנשים שונים בעולם, מתי שנרצה, כמה זמן שנרצה ואיך שנרצה.
מחשבים ניידים עונים בדיוק על הצורך הזה של אנשים לעבור ממקום למקום, אבל גם להיות מחוברים טכנולוגית. אם בהתחלה ייצרו מחשבים ניידים גדולים עם מטענים בהתאם, אז כיום יש כבר מחשבים ניידים קטנים המסוגלים להיכנס לתיק קטן או אפילו לקייס המתאים לנשיאה ברכבת או באוטובוס.
היתרונות של מחשבים ניידים הם ברורים. היכולת שלך להמשיך את רצף עבודתך במחשב מאפשרת לך להרחיב את מגבלות הזמן. לדוגמא אם אתה צריך לסיים את יום העבודה ואתה ממהר לרכבת, אתה יכול משם (בהנחה שיש שם אינטרנט אלחוטי) להמשיך היכן שהיית וכך הזמן שלך מוכפל גם בדרך לעבודה וממנה חזרה הביתה. יותר ויותר אנשי עסקים משאירים בצד את המכונית הפרטית שלהם, מכיוון שהם יודעים שהזמן הזה בבוקר ואחר הצהריים הוא יקר מפז, כאשר יש לך עומס של עבודה ורובה מושתת על גבי רשת האינטרנט.
מחשבים ניידים זקוקים אמנם לרשת האינטרנט, אבל כיום עם הטכנולוגיה המתפתחת אפשר גם להתחבר דרך הפלאפון. מרוב ההתקדמות הטכנולוגית החברות הציבוריות עדיין לא הדביקו את הקצב ולכן אפשר לשים לב לכך שברוב האוטובוסים אין אינטרנט אלחוטי כיוון שהם אמנם חדשים, מהעשר שנים האחרונות, אבל עדיין הם מרגישים מאחור כי כיום הצורך מתבטא גם בפלאפונים הניידים שיש בידי כל אזרח במדינה.
חסרון אחד קטן אמנם של מחשבים ניידים הוא הסוללה. ככל שרמת השימוש גבוהה כך הבטריה נשחקת וצריך לרוב חיבור לחשמל. כאן רכבת ישראל כבר נותנת מענה אבל במקומות ציבוריים כמו בית קפה עדיין נשארו מאחור.