אחת התופעות הנעימות פחות זה שאתם גובים מלקוח או קניין המחאה בגין רכישת סחורה כזו או אחרת ואז כשאתם מגיעים להפקיד את הצ'ק אתם מגלים להפתעתכם כי הוא חזר מסיבות אין כיסוי מספיק, חשבון מעוקל וכד'.
אז הדבר הראשון שאתם עושים זה להתקשר אל האדם שמסר לכם את ההמחאה אבל בשלב הזה הוא כבר יודע מה אתם רוצים להגיד, מתחמק בדרכים הידועות ומשאיר אתכם חסרי כול עם המחאה חוזרת ביד ובחובות גדולים.
נשמע לכם מוכר? האם קיבלתם שיקים חוזרים מלקוח או אדם שקנה מכם סחורה בדרך שאינה דרך? בדיוק כאן רצינו לדבר אתכם על כל הדרכים לגבות את מה שמגיע לכם על פי חוק.
איך גובים שיקים חוזרים?
יש כמה דרכים שבאמצעותם אפשר לגבות שיקים חוזרים, זה יכול להיות בעזרת הוצאה לפועל ומאתרים או באמצעות עורך דין שיגיע אל היעד ובסופו של דבר יספק לכם את החוב האבוד. במקרים מסוימים תוכלו למכור את הש'ק לידי גופי מימון אם כי לא מובטח לכם שחובכם אכן יוחזר ואם לא יהיה פוטנציאל לקבל את הכסף או אז לא יהיה אפשר למכור את אותם שיקים חוזרים ולהתמודד עם הבעיה בכוחות עצמכם.
מתי אפשר לבטל צ'ק ומתי זה לא נחשב צ'ק חוזר?
אם מנגד אתם אלו שמבטלים את השק' ומייצרים מצב של שיקים חוזרים רצוי שתבינו כי מדובר בעבירה פלילית אלא אם הפעולה הזאת תתבצע מכוח ההיתר המשפטי. אחת הפעולות המותרות שמהוות ביטול מותר של צ'קים זה במקרה שהם נגנבו או שהחתימה על גביהם אינה שלכם והיא זויפה, או אז כל האמצעים כשרים והביטול יכול להיכנס מתוקף המציאות.
דוגמה נוספת בה יהיה אפשר לבטל שקים היא כאשר המוצר לא סופק, בדומה לכסף מזומן שניתן ובדומה לאשראי גם כאן יהיה אפשר לבטל את הש'קים והם לא ייחשבו שיקים חוזרים.
בסיכום דבר, ברוב המקרים שבהם ההמחאות חוזרות חשוב להיוועץ עם גורמים יודעי דבר וגם שהביטול יזום על ידיכם חשוב להיוועץ עם בא כוח שינחה אתכם נכונה.